.
Matteo Simoni
dinsdag 6 november 2018

Matteo Simoni: “ik blijf een onzeker manneke”

Matteo Simoni stelt zich bescheiden op.


Matteo Simoni heeft een drukke planning: de nieuwe VTM-reeks “De Bende Van Jan De Lichte” is nog maar net opgenomen of het tweede seizoen van Callboys komt er al aan. Tussendoor vroeg Erik Van Looy ook nog om mee te doen aan De Slimste Mens ter Wereld, maar voor Erik Van Looy had Matteo Simoni een gevat antwoord klaar…

Matteo Simoni heeft net de opnames van de nieuwe VTM-reeks “De Bende Van Jan De Lichte” achter de rug, een historische fictiereeks over het gelijknamige titelpersonage. Een reeks vol actie en spanning, maar ook donker, grauw en gruwelijk. “De reeks gaat over een man die opkomt voor rechtvaardigheid en vecht tegen een corrupt systeem,” aldus Matteo Simoni in Dag Allemaal. De prachtige kostuums en decors zorgen voor de juiste sfeer…

Maar ondertussen is Matteo Simoni zich ook aan het voorbereiden op het tweede seizoen van Callboys. Toch traint hij minder bezeten dan de vorige keer. “Dankzij mijn intensieve training van toen groeien mijn spieren nu supersnel aan,” aldus de acteur in Dag Allemaal. Maar wanneer lonkt nu het buitenland voor Matteo Simoni?

Begin dit jaar werd Matteo Simoni gekroond tot “Shooting Star” op het filmfestival van Berlijn. Zorgt dat niet voor extra druk om internationaal door te breken? Matteo Simoni bekijkt het nuchter. “Een onwaarschijnlijke erkenning,” noemt hij het, maar voor extra druk zorgt het niet. “Ik heb wel dromen, maar die hoeven niet meteen morgen al uit te komen.” Eén vereiste heeft de acteur echter wel. Hij wil vooral mensen tegenkomen “die mij binnenstebuiten keren of iets doen spelen waar ik mij niet aan verwacht,” vertelt Matteo Simoni in Dag Allemaal. “Elke rol moet anders zijn dan de vorige. En ik hoef ook niet elke dag op het scherm te zien zijn.” Toen Erik Van Looy belde om mee te doen aan De Slimste Mens ter Wereld had Matteo Simoni dan ook een duidelijke boodschap voor de presenterende regisseur. “Ik zou liever eens een rol in een film van hem spelen dan in ‘De Slimste Mens’ opdraven”, was de duidelijke boodschap van Matteo Simoni.

Matteo Simoni werd ook gecast voor de rol van pornokoning Dennis Black Magic. Ook dat is weer een heel ander soort rol. Een bewuste keuze, aldus Matteo Simoni. “Ik wil het gewoon spannend houden. Ik vind het ook leuk wanneer er bij een rol een nieuwe wereld voor me opengaat. Die rollen verwijden mijn blik,” aldus Matteo Simoni die afsluit met een prachtige boodschap. “Ik blijf altijd dat onzekere, kleine manneke dat vecht om mooie dingen te mogen doen, of dat nu in Vlaanderen of het buitenland is,” besluit Matteo Simoni zijn interview in Dag Allemaal.