.
Mathijs Scheepers
zaterdag 10 november 2018

Mathijs F. Scheepers engageert zich voor vroeggeboorte

17 November is WereldPrematurenDag.


Op zaterdag 17 november is het WereldPrematurenDag. Die dag staan te vroeg geboren kinderen en de complicaties die prematuriteit met zich meebrengt in de kijker. Acteur Mathijs F. Scheepers is peter van de vereniging De Kleine Held. Met zijn voorsteling Sue Me Modderfokker staat hij in januari 2019 opnieuw op de planken. Beiden staan in het teken van vroeggeboorte.


De Kleine Held is een vereniging die kleertjes maakt voor prematuren en sterrenkinderen, vertelt Mathijs, zelf vader van een te vroeg geboren zoontje. De Kleine Held doet dat gratis. De vereniging is niet op winst uit, wel op troost bieden. Het lijkt banaal, kleren voor kleine kinderen. Het is van het uiterste belang. Kleren zoals ze in de winkelrekken hangen, bestaan niet op maat van te vroeg geboren kindjes. Daarenboven schaven en schaden gangbare stoffen de al te dunne huid van het kind, weet Mathijs. De kleren van De Kleine Held bieden soelaas.


Sue Me Modderfokker is vanaf januari tot en met mei 2019 opnieuw te zien in Antwerpen, Brugge, Deerlijk, Tessenderlo, Beveren en Gent. Meer info op www.skagen.be .

Bio van Mathijs Scheepers

Meer Over:

Mathijs Scheepers