.
Mathias Vergels in Thuis
donderdag 1 juli 2021

Mathias Vergels: ‘Hopelijk doet de gemeente er wat aan’

Thuis-acteur roept politici op hun verantwoordelijkheid te nemen.

Misschien heb jij het filmpje van Mathias Vergels ook al wel zien passeren. Dinsdagavond de acteur te kampen met wateroverlast. “Al voor de tweede keer op twee weken tijd stond er water in onze privé-vertrekken”, zucht de acteur. “Ik ben de wateroverlast in Sint-Genesius-Rode beu, volgens mij zou de gemeente meer kunnen doen én sneller kunnen ingrijpen”, reageert Mathias in een gesprek met de Showbizzsite.

“De gemeenteraad moet in actie schieten zodat dit niet steeds opnieuw kan gebeuren. Ik ben dinsdagavond samen met mijn broer en vader naar de gemeenteraad gestapt, die was bezig tijdens de overstroming. Het is jammer vast te stellen dat de politici in de gemeente letterlijk neerkijken op de miserie waarmee de mensen hier te kampen hebben. Ze hadden volgens mij hun botten kunnen aantrekken en efkes komen meehelpen of horen wat er op dat moment leeft bij de mensen die in de shit zitten. Maar het enige wat de burgemeester kon zeggen, was dat ze ermee bezig zijn”, reageert Mathias Vergels.

Samen met zijn vriendin Lynn is de acteur urenlang bezig geweest met de opkuis. “Er is wel wat schade beneden, die gaan we uiteraard aangeven bij de verzekering”, reageert Lynn Van den Broeck. “We hebben dan ook nog eens slecht geslapen omdat het dinsdagnacht gewoon is blijven regenen”, gaat de actrice verder. Gelukkig komt er de volgende dagen geen regen meer bij, maar Lynn en Mathias vrezen dat het niet de laatste keer is dat zij met waterlast geconfronteerd zullen worden. “Hopelijk schiet het gemeentebestuur snel in actie, zij zijn de enigen die effectief iets aan deze situatie kunnen doen”, besluit het koppel.