.
Mathias Vergels in Thuis
dinsdag 10 augustus 2021

Mathias Vergels: “Het is om gek van te worden”

Wij voelen met hem mee.

Onlangs werd bekend dat zanger en acteur Mathias Vergels lijdt aan tinnitus (oorsuizingen) door een ongelukkig voorval tijdens een repetitie. “In het begin hoorde ik bijna niks meer, maar nu heb ik last van een constant geruis. Alsof ik aan zee zit. En jammer genoeg geen rustgevende zee, maar een nerveuze. Het is om gek van te worden”, vertelt Mathias over zijn gehoorprobleem in Dag Allemaal.

Mathias ging na het incident naar de dokter voor een controle en het verdict was hard: tinnitus. “Ik kon nog amper in de juiste toon zingen, waardoor we onze zomertournee hebben moeten annuleren. Zeker na het afgelopen Covid-jaar was dat een opdoffer”.

Maar ook op de set van 'Thuis' ondervond Mathias grote hinder. De hinder was zo groot dat Mathias er gewoon mee wou stoppen. De eerste dagen waren een hel voor Mathias op de set. “Tijdens de repetities is er altijd veel volk op de set, waarbij iedereen door elkaar praat - mét mondmasker, dan nog. Daardoor weerklonk in mijn hoofd één groot gemurmel.”

Het is pas na de eerste dag dat Mathias het aan zijn collega’s heeft verteld. Die collega’s wisten Mathias gelukkig te overtuigen om niet te stoppen met acteren.