.
News Image

Mathias Vergels: 'Brussel is rot hart van Europa'

Acteur/zanger teleurgesteld in Europa.


Componist en acteur Mathias Vergels verrast met zijn nieuwe plaat. Sinds afgelopen vrijdag blinken de ogen van de sympathieke jongeman uit Sint-Genesius-Rode nog meer, zeker als hij ons vol trots zijn debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ voorstelt. “De titel is geïnspireerd op mijn leven, want mijn vrouw en vrienden vragen zich dikwijls af waar ik zit. Bijvoorbeeld op café, waar ik tussen de mensen inspiratie heb gevonden voor mijn eerste Nederlandstalige album, dat overigens ook verkrijgbaar is op vinyl”, vertelt een enthousiaste artiest. Samen met Bob Savenberg heeft Mathias Vergels de afgelopen jaren alle tijd van de wereld genomen om een muzikale weg uit te stippelen. Met enkele succesvolle singles als resultaat en nu dus ook een volledige plaat. “Ik ben ongelofelijk trots en geëmotioneerd, en als mijn omgeving zich afvraagt ‘Waar is Mathi?’, dan hoop ik dat ze luisteren naar wat we hebben gemaakt of dat ik met mijn topmuzikanten de nummers live aan het spelen ben tijdens één of ander optreden. De belangstelling is groot, dus het worden in elk geval mooie maanden met heel wat concerten, verspreid over gans Vlaanderen”, zegt een blije Mathias Vergels.



Wist je trouwens dat Mathias zich op zondag inzet voor mensen die het minder goed hebben? Elke zondag gaat hij in het centrum van Brussel voedsel aan daklozen uitdelen. Mathias is peter van ‘Brothers of Solidarity’, dat vertelde hij dit weekend in Het Belang van Limburg. “Eten en kleren uitdelen aan de armen, ik doe dat al superlang. Daarom heb ik dat peterschap aanvaard, om me ten volle te kunnen inzetten voor de armsten in Brussel. De mensen van Brothers of Solidarity hebben het hart op de juiste plaats en redeneren: ' Fuck it, van de politiek hoeven we niets te verwachten, dus doen we het zelf.'”, vertelt Mathias in de krant.



De acteur en zanger is geschrokken van de toekomst in Brussel, hij zit alles zienderogen achteruit gaan. “Het verschil met zes maanden geleden is immens. Toen hadden we nog twintig minuten nodig om al ons voedsel uit te delen, nu is alles op na vijf minuten. En als je nog wat verder terugblikt, drie jaar, lijkt het alsof we in een ander tijdperk leven, zeggen de oudere leden. Ga maar eens kijken aan het Centraal Station in Brussel. Het hart van Europa, zeggen ze dan. Een rot hart, zeg ik u”, besluit de zanger in Het Belang van Limburg.


Bio van Mathias Vergels

Meer Over:

Mathias Vergels