.
Mathias Sercu en Tore Sercu
zaterdag 23 december 2023

Mathias Sercu wil daar nog niet aan denken

Het gaat niet goed met zijn zoon

Voor Mathias Sercu zijn het vreemde tijden. Hij heeft dan wel zijn debuut gemaakt als filmregisseur, op persoonlijk vlak gaat het minder goed met hem. Zijn zoon Tore is terminaal ziek en daarvoor moeten ze elke dag als een geschenk bekijken.

Het is niet de eerste keer dat Mathias Sercu in aanraking komt met kanker. Zijn broer Sam vecht al elf jaar tegen de ziekte. Tore kreeg de diagnose in 2020 en in 2022 kwam het verdict dat het niet meer te genezen is. Net op het moment dat Mathias wilde beginnen draaien voor de film. “Op dat moment dacht ik: ik trek er de stekker uit, die film kan ik echt niet maken. Dit is dan maar het scenario dat nooit verfilmd zal worden, I don't care.”, vertelt hij aan ‘Dag Allemaal’. Uiteindelijk werd er toch doorgezet met de film. Maar ook voor de première had Mathias schrik. “Ik heb lang gedacht: waarschijnlijk gaat Sam daar wel zitten, maar Tore niet meer. Dat was echt de realiteit waarin wij leefden.”

Door de ziekte heeft hij wel een intense band opgebouwd met zijn zoon. “Het is verschrikkelijk dat Tore gaat sterven, maar anders had ik nooit zo'n intense band met hem gehad.” Al wil hij nog niet teveel stilstaan bij het onvermijdelijke. “Ik duw dat naar de achtergrond, ik kan daar nu niet bij blijven stilstaan. Op het moment zelf zal ik wel zien hoe ik ermee omga.”, laat Mathias Sercu nog weten.

Bio van Mathias Sercu

Meer Over:

Mathias Sercu