.
Mathias Sercu
zondag 16 oktober 2022

Mathias Sercu over zoon: “Er is geen hoop meer”

En toch gaat het 'goed' met Mathias.

Tore Sercu, zoon van acteur Mathias Sercu, heeft terminale kanker, dat raakte en een tijdje geleden bekend. Nu Mathias Sercu in het prachtige ‘Chantal’ schittert, werd hij door ‘De Zevende Dag’ uitgenodigd en daar kwam ook de ziekte van Tore aan bod.

Amper 24 jaar is Tore. “Vandaag gaat het goed. Een beetje onverwacht. Twee maanden geleden hadden wij niet verwacht dat wij dat vandaag kunnen zeggen. In zijn twee botten en in het centraal zenuwstelsel is er niets actief.”


Op zich is dit hoopvol nieuws, maar er is weinig redenen om euforisch te zijn. “We moeten realistisch zijn en we weten dat er eigenlijk geen hoop op genezing is. Dat wil gewoon zeggen ‘nu gaat het goed’ en daar moeten wij blij mee zijn en dat koesteren”, reageert papa Mathias.

Het is niet de eerste keer dat kanker zich in de familie voordoet. “Gedeeld leed is half leed. Wij praten quasi over alles. De dood is bij ons geen taboe, dat is onderdeel van het leven. Dat helpt mij enorm, daarover praten”, gaat Mathias verder.

Mathias heeft het nummer 'Wat een mooie dag' opgenomen, de opbrengst gaat naar een goed doel. Wat een mooie tekst, wat een prachtige single, van Mathias Sercu & de Opportuniteiten. Laten we allemaal die vinylsingle bestellen via www.wateenmooiedag.be .

Download onze app voor Android of iOS