.
Mathias Sercu
vrijdag 15 december 2023

Mathias Sercu omarmt elke dag

Dit is hartverscheurend

Mathias Sercu heeft met ‘J’aime la vie’ zijn filmdebuut uitgebracht als regisseur. In de film staat de ziekte kanker centraal en dat is ook zo in zijn privéleven. “Maar voor mij gaat de film vooral over verbinding.”

Mathias zijn oudste broer Sam leeft al elf jaar met kanker maar zijn eigen zoon, Tore, vecht ook tegen de ziekte en is terminaal. Toch probeert hij er positief bij te blijven. De ziekte van zijn zoon heeft er immers voor gezorgd at ze ontzettend dicht bij elkaar staan. “Wie kan er zeggen dat hij met zijn kind van tussen 22 en 25 jaar zo'n intense persoonlijke band heeft? Die zou er anders misschien ook niet geweest zijn. Het blijft natuurlijk dubbel.”, vertelt Mathias aan ‘Dag Allemaal’. Door de diagnose is het gezin heel anders gaan leven en dat is enkele en alleen door de ziekte. “Het is verschrikkelijk dat Tore gaat sterven, maar heel vaak ontstaat tussen mensen in grote crisissen de grootste verbinding.”

Eerst wilde hij de film niet maken maar voor Tore wilde hij toch doorzetten. En er is zelfs meer. “Hij heeft zelfs een rolletje. Als Mira in de wachtkamer zit bij de dokter, is hij de gast die een sigaret zit te rollen.”, laat Mathias Sercu nog weten.

Bio van Mathias Sercu

Meer Over:

Mathias Sercu