.
Mathias Sercu
woensdag 24 augustus 2022

Mathias Sercu krijgt slecht nieuws: “De situatie bracht ons dichter bij elkaar”

Zijn zoon is ongeneeslijk ziek

Het liefst van al zouden we allemaal voor 100% gelukkig zijn. Maar jammer genoeg is dat maar bij heel weinig mensen het geval. Vaak word je gewoon van de ene emotie naar de andere geslingerd. Vraag maar aan acteur Mathias Sercu. Hij worstelt zich door een wirwar aan emoties.

Vijftien maanden geleden kreeg de zoon van Mathias te horen dat zijn beenmerg vol kwaadaardige cellen zat. Hij was steeds vaker zwaar vermoeid en besloot naar de dokter te gaan. Met de vreselijke uitslag tot gevolg.

Tore heeft ondertussen 5 chemokuren, twee stamceltransplantaties, vijftien bestralingen en twee immunotherapieën achter de rug. Maar zijn situatie verbeterde jammer genoeg niet.

“Het komt niet meer goed, genezing is niet langer mogelijk”, citeert Dag Allemaal Mathias. “Dat is hard; Je gaat dan vanzelf in van-dag-tot-dagmodus, maar het is wonderbaarlijk hoe veerkrachtig hij is. En we verbazen onszelf ook als we zien hoe we er als gezin mee omgaan. We waren al close, maar de situatie heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht.”

Een harde diagnose voor de hele familie Sercu. Zo besloot Mathias’ dochter Jade sneller te trouwen met haar man Jordy, zodat haar broer er toch nog bij kon zijn. Ongetwijfeld een emotioneel moment voor de familie. “Na bijna 10 maand verloofd te zijn, samen in deze allesbehalve makkelijke tijden, beseften we steeds meer dat we voor elkaar willen gaan! En besefte ik dat ik mijn broer daar zeker bij wou”, schreef Jade bij een foto van de trouw.

Bio van Mathias Sercu

Meer Over:

Mathias Sercu