.
Mathias Coppens, Staf Coppens
zondag 1 oktober 2023

Mathias Coppens: “Voor haar is dat toch anders dan voor mij”

Ze moeten hem vaak missen

Iedereen herinnert zich nog de beelden waarin Staf Coppens aan zijn broer Mathias Coppens vertelt dat hij met zijn gezin naar Zweden gaat verhuizen. De beelden zijn hartverscheurend en de tranen bij Mathias wekten ook heel wat tranen bij de fans van de broertjes op.

Ook de mama van Staf en Mathias had het moeilijk met het vertrek van haar zoon en zijn gezin. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen liet ze duidelijk verstaan dat ze toch nog altijd hoopt dat ze ooit terug definitief in België komen wonen.

“Voor een mama is dat nog iets anders dan voor een broer. Moeder is twee jaar geleden alleen komen te staan, haar zus is onlangs gestorven. Ik kan me voorstellen dat het voor haar zwaarder weegt, ook al gaat ze er fantastisch mee om”, zegt Mathias in Dag Allemaal.

Staf begrijpt dat zijn mama hen mist en dat gemis is zonder twijfel wederzijds. Maar voor alles is een oplossing en die hebben ze ook gevonden.

“Deze zomer is ze drie maanden in Zweden geweest. Toen ik nog in België woonde, woonde ik op 5 minuten van haar en sprong ik vaak rap efkes binnen. Die leuke, korte contacten mis ik zeker. Maar in totaliteit spenderen mama en ik nu meer tijd samen dan vroeger.”