.
Mathias Coppens
maandag 18 december 2023

Mathias Coppens: “Hij vond dat verschrikkelijk”

Hij heeft het dier verkocht

Mathias Coppens heeft niet altijd een grote interesse gehad in de wetenschap, maar ook in het boerenleven. Rond die tweede passie heeft hij nu het programma ‘Boer Coppens’ gemaakt.

In het programma gaat hij samen met een bekende Vlaming de boerderij runnen van een boer die op vakantie is. En daar is de presentator helemaal in zijn nopjes. Hij herinnert zich het moment van zijn eerste tractor nog goed.

“Toen ik meer dan tien jaar geleden een grote grasmachine zocht, zag ik tweedehands een David Brown-tractor aangeboden staan, uit mijn geboortejaar, 1978. Toen ik ging kijken, was ik meteen verliefd. Mijn intussen ex-vrouw had gezegd: Waarom hebben wij dat nu in godsnaam nodig , en ze had honderd procent gelijk. Maar achteraf kan je het toch niet meer missen. Anderhalf jaar geleden heb ik een nieuwe versie gekocht. Veiliger om de kleine in mee te nemen”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

De kinderen van Mathias zijn ook erg bezig met de dieren op de boerderij van hun papa. Vooral Mathias dochter, want zij verzorgt zelf haar paard.

“Mijn zoon moest ook de stal van zijn pony uitkuisen, maar vond dat verschrikkelijk. Hij heeft zelf ­iemand gezocht die goed voor zijn pony kon zorgen, en heeft het dier aan een vriend verkocht. Maar hij rijdt wel graag mee op de tractor.”

Bio van Mathias Coppens

Meer Over:

Mathias Coppens