.
Mathias Coppens, Staf Coppens
donderdag 26 oktober 2023

Mathias Coppens: “Hij is geen typisch kakkenestje”

Hij is de oudste van de twee

Zo’n drietal jaar geleden moest Mathias Coppens afscheid nemen van zijn broer Staf Coppens die besloot om naar Zweden te verhuizen. Het moment waarop Staf het nieuws aan zijn broer vertelde, staat nog vers in ons geheugen gegrift.

Maar uiteindelijk valt het allemaal best mee, weet Mathias te vertellen in Tv Familie. “We werken constant samen. We horen elkaar even vaak als voorheen. Het enige jammere is dat je 's avonds geen Duveltje kunt drinken samen. Maar de momenten dat we wél samen zijn, zijn twee keer zo intens. En ik ben blij dat Staf zo gelukkig is in Zweden.”

Mathias kijkt erg op naar zijn broer, ondanks dat hij zelf 3 jaar ouder is. Hij vindt Staf fysiek veel sterker dan zichzelf.

“'Mijn broer is een zeer sportieve en gezonde kerel. En als ik kijk naar het parcours dat Staf heeft afgelegd... Dan heb ik echt bewondering voor hem. Ook onze Maarten ziet Staf niet meer als het jongere broertje, maar als een volwassen vent die heel goed bezig is. Staf is niet het typische kakkenestje, hoor.”