.
Mathias Coppens in Boer Coppens
vrijdag 15 december 2023

Mathias Coppens: “Deze twee ga ik niet opeten”

Ze zijn hem te dierbaar

Mathias Coppens is niet alleen presentator, hij is ook hobbyboer in zijn vrije tijd. In het boerenleven kan hij even zijn verstand op nul zetten en kan hij tot rust komen.

“De dag begint met het uitmesten van de stallen. Dan ga ik wat stro bij de koeien strooien, ze eten geven. Er is altijd wel iets waar je mee bezig bent. Dat is het vooral, mezelf bezighouden. Als ik dan zie wat een boer doet, dat is keihard werken”, geeft hij toe in Het Nieuwsblad.

Het is niet Mathias zijn bedoeling om de beesten nadien te slachten voor vlees. Integendeel. Hij verzorgt ze, kamt ze en knuffelt hen zelfs.

“Ik heb zo'n Schotse Hooglandkoe. Na de werkdag in de zomer ga ik naar hem toe, dat vind ik fantastisch. En ik heb een kleinere koe, een zeboekoe, dat is een echte knuffelaar. Ze zijn wat jaloers op elkaar als je de ene kamt en de andere niet. Dan moet je ze echt met twee handen kammen. Mocht ik ooit stoppen met televisie, dan zou ik trouwens meer beesten houden en misschien wel een korte keten creëren. Dat je echt weet wat je eet. Maar deze twee ga ik niet opeten.”

Bio van Mathias Coppens