.
News Image

Massa volk op afscheid Luc De Vos

Luc De Vos heeft zijn laatste feest meegemaakt.


Zaterdagmiddag is op het Sint-Pietersplein te Gent afscheid genomen van zanger Luc De Vos. De zanger van Gorki overleed vorige week zaterdag op 52-jarige leeftijd, nota bene op de verjaardag van zijn zoon.



De vele duizenden reacties van de mensen op de sociale media waren hartverwarmend maar ook alle media schreven in geuren en kleuren over de dood van een fantastisch mens. Ook op de radio was de muziek van Gorki meer dan ooit aanwezig. Opvallend trouwens dat de muziek Gorki op zowat elke radio thuis hoorde. Het verdriet van het volk was groot want waarom was het nu net Luc De Vos die ons ontnomen was? Die vraag werd ook tijdens de begrafenis van Luc De Vos gesteld. Niemand die er een zinnig antwoord op heeft.



Een massa mensen nam zaterdagmiddag afscheid van de zanger tijdens een mooie misviering. Heel wat mensen stonden buiten de kerk de plechtigheid te volgen op de luidsprekers waar even voordien nog de mooiste liedjes van Gorki uit te horen waren. Na de begrafenis werd opnieuw de muziek van Gorki gespeeld. Niet alleen Gent verliest een kleurrijk persoon, Vlaanderen is ook een mooie man en een fantastische artiest kwijt en dat zullen we geweten hebben. Het is eigenlijk onwezenlijk te moeten schrijven dat we Luc De Vos nooit meer tegen het lijf zullen lopen. Stel nu dat hij zich geplaatst had voor De Slimste Mens Ter Wereld, dan had hij mogelijk een deel van de finaleweken moeten missen. Maar wat is een tv-programma nu in vergelijking met het leed dat de familie moet ondergaan? De familie die ervoor koos om samen met het volk afscheid te nemen van Luc De Vos. Een mooi gebaar waar de mensen in Gent echt dankbaar voor zijn.

Ze voelen dan ook enorm mee met de familie van Luc. Luc, die een tijdje geleden samen met de rest van zijn familie afscheid moest nemen van zijn moeder. Luc is nu weer verenigd met één van zijn beste vriendinnen en dat zorgt voor wat troost. Het maakt het verdriet er niet echt makkelijker op, het zorgt er helaas niet voor dat we begrijpen waarom Luc zo vroeg van ons is afgenomen.



Na de plechtigheid gingen de meeste mensen terug de stad in. Sommigen bleven nog even op het Sint-Pietersplein hangen, elkaar troostend om wat er afgelopen week is gebeurd. Vosje is niet meer....