.
Martine Prenen
donderdag 30 maart 2023

Martine Prenen: “Zo is ze er weer bovenop geraakt”

Ze had het moeilijk

De liefde die Martine Prenen voor haar ouders voelt is erg mooi om te zien. Martine zal haar ouders nooit in een rusthuis steken en zal de zorg voor hen altijd op haar nemen. Rosa Van Mierlo heeft haar hele leven gedanst en baatte een balletschool uit. Dat dreef haar lichaam tot het uiterste.

“Ik leefde voor mijn leerlingen en de dansschool, maar op een bepaald moment wou mijn lichaam niet meer mee door artrose. Lesgeven lukte niet meer en daardoor ben ik in een zwart gat gevallen”, vertelt de mama van Martine in Dag Allemaal.

Martine heeft altijd veel bewondering gehad voor haar mama en hoe ze met tegenslagen omging. Toen ze het mentaal niet meer aan kon is Martine haar mama beginnen helpen.

“Om mama te helpen zijn we samen een opleiding schilderkunst gaan volgen, zodat ze haar focus kon verleggen. Zo is er ze er weer bovenop geraakt.”

Rosa heeft ondertussen al een derde kunstheup en ze kreeg een hersenbloeding waar ze van wist te herstellen. 4 maand geleden werd een cyste in haar ruggengraat ontdekt “Ik zag mijn anders zo veerkrachtige moeder creperen van de pijn en dacht: als mama zo verder moet, springt ze van haar balkon.”