.
Martine Prenen
vrijdag 19 augustus 2022

Martine Prenen heeft er genoeg van: “Stop met bang maken”

Angst is verwoestend voor iedereen

Op 25 juni was het dertien jaar geleden dat voormalig omroepster en zangeres Yasmine uit het leven stapte. Zij en Martine Prenen waren jarenlang collega’s bij ‘De Rode Loper’. Martine heeft er ondertussen vrede mee, want er valt jammer genoeg niks aan te veranderen.

“Ik denk daar wel aan, natuurlijk. Het maakt me extra gevoelig voor hoeveel mensen last hebben van burn-outs en depressieve gedachten. Ik wil die mensen helpen. Niet dat ik Hilde heb kunnen helpen, maar bij het schrijven van mijn boek ‘Restart’ was er wel dat bewustzijn wat negatieve gedachten met een mens kunnen doen. En verkeerde medicatie”, zucht Martine in Dag Allemaal.

Met haar boek hoopt Martine het verschil te kunnen maken voor veel mensen, want ze is er van overtuigd dat ze wel degelijk kan helpen.

“Ik wil niet blasé klinken, maar ik denk dat het je echt krachtiger, energieker en dus veerkrachtiger kan maken op een simpele manier. Er is zoveel angst gepredikt de jongste twee jaar, da’s zo verwoestend geweest voor veel mensen.”

Tot slot besluit Martine met een krachtige boodschap voor iedereen. “Stop toch met de mensen bang te maken. Waarom mogen we niet eens gewoon hoopvol en positief zijn?”