.
Martine Jonckheere in Familie - aflevering 6779
vrijdag 22 juli 2022

Martine Jonckheere woont in aards paradijs

Een tuin met veel onderhoud én luxe.

Wie door de tuin van actrice Martine Jonckheere wandelt, waant zich in het paradijs. Overal zie je de prachtigste bomen en planten en de gezelligste hoekjes. En dat weerspiegelt perfect hoe Martine en haar man Filip zijn.

“Onze tuin is zeker niet afgeborsteld, eerder chaotisch geordend. Zo zijn Filip en ik ook. We zijn oude hippies die genieten van het leven en het leven nemen zoals het komt. We zijn ook geen grijze muizen, vandaar de vele kleuren”, lacht Martine in Story.

Het pronkstuk in de tuin is zonder twijfel het prachtige zwembad, dat vroeger een vijver was. Een project waar Martine en Filip toch een lening voor moesten aangaan.

“Voor velen staat een zwembad gelijk met luxe, maar ik zie het als een grote meerwaarde in mijn leven. Met ouder worden heb ik meer nood aan wat privacy en dat vind ik hier in mijn zwembad. Vanaf midden april tot eind oktober zwem ik elke dag. En in de zomer zelfs ’s nachts.”

Maar een mooi zwembad, vraagt veel onderhoud. Maar ook dat is geen probleem. “Elke dag moet de robot erin om het uit te kuisen en ik schep ook de bladeren eruit. Maar het grootste werk is de opkuis in het voorjaar, want dan is het zwembad helemaal groen aangeslagen. Maar dat weegt allemaal niet op tegen wat je er voor in de plaats krijgt.”

Bio van Martine Jonckheere

Meer Over:

Martine Jonckheere