.
Martine Jonckheere in Familie - aflevering 6862
maandag 23 januari 2023

Martine Jonckheere opnieuw zwaar getroffen

“Ze is zo’n zalige vrouw”

Na 16 jaar geleden de diagnose kanker te hebben gekregen, kreeg Martine Jonckheere opnieuw het vreselijk nieuws te horen: de borstkanker is terug. “Een vreselijke klap. ‘Ik voélde gewoon dat er iets mis was”, vertelde de actrice in TV Familie.

Een tweede borstamputatie zal blijkbaar onvermijdelijk zijn. En daarna volgt een operatie waar te zien zal zijn of er sprake is van uitzaaiingen.

Een aantal van haar collega’s lieten al weten haar onvoorwaardelijk te steunen, net als haar man Filip dit ook doet. Zo ook ‘Familie’-actrice Janine Bischops.

“Ocharme ons Martine”, zegt Janine aan TV Familie. “Ze is zo’n zalige vrouw. En ik mag dat zeggen, want we kennen mekaar goed. Toen ik hoorde dat Martine was hervallen, was ik daar niet goed van. Dat wens je niemand toe”, aldus Janine.

Zelf bleef ze gespaard van de ziekte maar in ‘Thuis’ kreeg haar personage ‘Jenny’ twee keer met de ziekte af te rekenen. “Ik had de makers gevraagd om die verhaallijn te mógen spelen, omdat een vriendin toen borstkanker had. Zij zei dat die verhaallijn goed zou passen in ‘Thuis’”, vertelt Janine Bischops aan TV Familie.