.
Luc Steeno (2005)
vrijdag 21 februari 2014

Martine Jonckheere en Jo Lemaire delen podium

Martine Jonckheere en Jo Lemaire brengen 9 levensverhalen van borstkankerpatiënten. Zondag 23 februari gaat de theatershow "de Roze Draad" van start in cultuurcentrum De Spil in Roeselare.

Martine Jonckheere weeft haar eigen verhaal als borstkankerpatiënte samen met dit van 8 andere sterke vrouwen. Jo Lemaire, met ondersteuning van vier topmuzikanten, brengt zowel eigen nummers als opmerkelijke covers van toepasselijke liedjes. Met deze show wil Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, via getuigenissen een duidelijk beeld brengen van de strijd tegen borstkanker. "Iedereen gaat anders om met de ziekte, maar uit elk verhaal kunnen we iets opsteken. Aangrijpende en herkenbare verhalen over angst, verdriet, pijn maar ook hoop en genezing. Vrouwen met moed en een positieve kijk op het leven die symbool staan voor elke lotgenote" aldus Think-Pink voorzitster Heidi Vansevenant.

De show in Roeselare gaat zondag 23 februari door om 15u in CC De Spil (16 euro). Andere voorstellingen zijn reeds gepland in Gistel, Damme, Herentals, Laarne, Beerse, Rumst, Denderleeuw en Bonheiden. Meer info op www.think-pink.be