.
Martine Jonckheere
maandag 28 maart 2022

Martine Jonckheere brak rib tijdens opnames: “ik voelde plots een hevige pijn”

Het verliep niet zonder slag of stoot

De laatste draaidag van Martine Jonckheere en Gunther Levi in 'Familie' zit er al een tijdje op. De bewuste scènes waren recent te zien in de reeks en dat betekent dat we nu definitief afscheid hebben moeten nemen van twee geliefde personages. Voor Martine waren haar laatste opnamedagen niet alleen emotioneel zwaar, maar ook fysiek.

“Mijn overlijden spelen was vooral heel pijnlijk. Toen het aan mij was en een brandweerman me moest optillen met zijn zware handsschoenen, voelde ik plots een hevige pijn. Ik voelde mijn rib kraken. Ik mocht echter niets laten merken, want ik was zogezegd bewusteloos. En dan moesten Gunther en ik, gelegen op een brancard, naar de reddingstenten worden gevoerd… over hobbelige kasseistenen. Mijn rib deed alleen meer en meer pijn”, vertelt Martine in Primo.

Zo’n laatste scène is altijd heel emotioneel, en het maakte er niet makkelijker op voor Martine dat ze van niemand afscheid kon nemen. “Na mijn laatste scene diende nog een opname te gebeuren. Maar gelukkig had de productie een kamer voorzien vlakbij, in het hotel waar ik vroeger regelmatige logeerde als ik verschillende dagen na elkaar moest werken. Voor ik dan uiteindelijk ging slapen, heb ik nog een tijdje door het raam gestaard waar ik destijds, na mijn toenmalig ontslag ook had gestaan.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Martine Jonckheere

Meer Over:

Martine Jonckheere