.
Marthe De Pillecyn
zaterdag 15 juni 2024

Marthe van K3: “Dan voel je je een megapopster” 

Dat is zo leuk 

We kennen de meisjes van K3 natuurlijk allemaal als 3 brave meisjes met leuke onschuldige liedjes. Gelukkig zijn er programma’s zoals ‘Liefde Voor Muziek’ waar ze al eens een ander kantje van zichzelf kunnen laten zien.

De meisjes mogen al eens een latexpakje aan en ze mogen al eens uit hun opgelegde keurslijf treden.

“De tijden zijn veranderd. Op mijn twaalfde speelde ik nog met barbiepoppen, terwijl kinderen van die leeftijd nu met totaal andere dingen bezig zijn. K3 is gewoon meegegaan met zijn tijd, we zijn niet gefixeerd op: 'We moeten volwassener zijn'”, zegt Marthe in Dag Allemaal.

Wie goed naar de teksten van de nummers luistert, weet dat K3-liedjes niet altijd zo braaf zijn als ze lijken. K3 is dan ook al lang niet meer voor kinderen alleen.

Het is leuk dat je niet het gevoel hebt dat de ouders meegesleurd zijn, maar dat ze zich ook amuseren', zegt Hanne. 'Als die volwassenen zo uit de bol gaan, heeft dat een enorme impact, dan voel je je een megapopster. Dat is een leuk compliment. Anderzijds, kinderen gaan zo hard mee in wat wij doen... Dat blijft toch het leukste publiek. Dus als het aan mij ligt, wil ik zeker tien jaar K3 halen, en dan zien we wel verder. Nu is het niet zo veraf meer, het gaat tof zijn om te zeggen: 'Ik ben tien jaar K3'tje geweest.' 'Of meer, liefst zelfs.”