.
Hanne en Marthe - K2 Zoekt K3
zondag 15 mei 2022

Marthe De Pillecyn: “De originele K3 leek perfect, wij niet”

Met hen brak een nieuw tijdperk aan

K3 is een groep die zingt over regenbogen, prinsen op het witte paard en een wereld waar alles rozengeur en maneschijn is. Ook het leven van de K3’tjes lijkt een perfecte wereld te zijn waar alles goed loopt. Althans bij de originele K3 dan toch.

“Niemand is perfect. Nochtans leek dat bij de originele K3 wel het geval. Die hadden geen vriendjes en woonden samen in een boomhut achter de regenboog. Sinds wij K3 zijn geworden, is dat wel wat veranderd. Je speelt nog altijd een klein beetje een rolletje, maar wij zijn 90% van de tijd onszelf. We zijn ook maar mensen met onze gebreken”, zegt Marthe in Story.

Toen K3 pas bestond leefden we in een heel andere tijd als nu. Ook dat heeft zijn invloed op wat kinderen de dag van vandaag nog geloven en wat niet. “Kinderen zullen het nu niet meer slikken als we zeggen dat we achter de regenboog wonen. Misschien de allerkleinsten nog wel. Die vragen nog af en toe als ik in een winkel ben: ‘Zijn Marthe en Julia hier ook?’ en dan zeg ik: ‘Nee, die zijn thuis.’ De rest moeten ze zelf maar invullen.”