.
Marlene de Wouters
donderdag 5 januari 2023

Marlène de Wouters: “Hij bleef maar aandringen”

Ze werd lastiggevallen door een man

Hoe zou het nog zijn met Marlène de Wouters? Jarenlang was ze één van de leading lady’s van VTM, tot het moment dat zij en de zender niet langer op één golflengte zaten. Marlène verdween na vele jaren trouwe dienst langzaam van het scherm en het werd steeds stiller rond de presentatrice.

Marlène vertelde haar verhaal over VTM in ‘Viva la feta’, een programma van Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis. Daar kwam naar boven dat haar vertrek niet alleen te maken had met het hebben van een andere visie op de toekomst.

Haar vertrek had alles te maken met grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. “Dat iemand avances maakt, daar is op zich niets verkeerd mee. Maar je macht misbruiken om je zin te krijgen of, erger nog, om wraak te nemen als je je zin niet krijgt, dat is misselijkmakend”, zegt ze in Humo.

De avances van de man hebben jarenlang geduurd. Hij belde haar op, viel haar loge binnen, stond haar overal op te wachten en vroeg haar zelfs mee uit eten.

“Eerst reageerde ik nog beleefd met ‘Nee, dank u’, maar hij bleef maar aandringen. Geen haar op mijn hoofd dat er aan dacht om in te gaan op zijn avances, dus ik werd kordater. Het gevolg was dat hij me begon te boycotten. Ik heb het even aangekeken, maar kruipen is mijn stijl niet, dus ben ik vertrokken.”