.
Marlene de Wouters
dinsdag 3 januari 2023

Marlène de Wouters: “Het is heel moeilijk om in een relatie niets te verwachten”

Er zijn zoveel soorten liefde

Marlène geeft in De Morgen toe dat het onbegonnen werk is een goede definitie van liefde te geven. Er zijn immers zoveel soorten liefde. De meest pure vorm is volgens haar de ouder-kindliefde. “Omdat dat een onvoorwaardelijke liefde is waar je in principe niets voor terugvraagt.”

Voor Marlène kan iets pas erotisch zijn als er subtiliteit meespeelt. “Erotiek heeft voor mij alles te maken met details, met verfijning.”

Wat de speciaalste plaats is waar ze ooit de liefde heeft bedreven? “Ik herinner me heel veel mooie dingen. Bijvoorbeeld tijdens een zonsondergang op een dakterras tijdens een concert van Dire Straits,” openbaart ze aan De Morgen

Over doodgaan wil Marlène het niet veel hebben. “Begraven worden wil ik niet. Doe maar cremeren. Zoals ik geleefd heb, gloedvol.”

Als ze mag kiezen wat ze nog mag gaan doen in de toekomst, gaat ze resoluut voor een zeilreis. Of het nu met Paul Jambers en Pascale is, twee ervaren zeilers, of via een programma als Over de oceaan, het is haar om het even, lacht ze nog.