.
News Image

Marjolein uit Blind Getrouwd krabbelt moeizaam recht

Marjolein krabbelt recht en zet schouders onder nieuw project.


Marjolein Faes hield geen echtgenoot over aan haar avontuur in Blind Getrouwd, maar wel een rugzak vol beledigingen, harde woorden en negatieve reacties. Heeft ze die moeilijke periode ondertussen kunnen verwerken?



VTM had de kandidaten gewaarschuwd de negatieve reacties niet te gaan opzoeken, maar aan de stortvloed van haatberichten die Marjolein over zich heen kreeg viel niet te ontsnappen. Het was een zware periode. “Je weet dat er reacties komen als je met je kop op tv komt. Maar zo fel? Ik had het absoluut niet zien aankomen,” getuigt Marjolein dit weekend in Het Nieuwsblad. Geen verkeerde match had het huwelijk van Marjolein en Mike doen stranden, maar wel de houding van Marjolein zelf. Pijnlijk!



Eerst probeerde Marjolein de haatberichten te negeren maar toen het uit de hand begon te lopen kreeg ze de berichten via vrienden toch onder ogen. Pijnlijk en confronterend. Maar het werd helemaal angstaanjagend toen ze persoonlijke berichten begon te krijgen via e-mail en sms. Pubers verwensten haar naar de hel, maar zelfs zachtaardige oudjes schreven haar ineens dat ze niet verdiende te leven. Gelukkig werd Marjolein goed omringd door familie en vrienden die haar veel steun gaven. Want anders… “Als je op zo’n moment niet goed omringd bent en je spiegelt jezelf aan wat anderen over je schrijven, dan overleef je dat niet.” Marjolein spreekt duidelijke taal in Het Nieuwsblad. Maar toch wist ze al het negatieve om te buigen in iets positiefs…



Marjolein is een loopbaanbegeleider en burn-outcoach en vanuit haar eigen ervaringen wilde ze al haar negatieve ervaringen gebruiken om iets positiefs te betekenen voor anderen. Ze stampte een heel nieuw project uit de grond. Onder de hashtag #stoppesten gaat Marjolein lezingen geven bij bedrijven om pesten tegen volwassenen aan te kaarten. Uiteraard gebruikt ze haar eigen verhaal om duiding te geven bij haar lezing. “Ik wil mensen bewustmaken van de schade die het kan aanrichten. En wie gepest wordt, wil ik het gevoel geven dat hij niet alleen staat,” omschrijft Marjolein haar project in Het Nieuwsblad. Toch wil ze nog één ding verduidelijken.



“Het is niet mijn bedoeling dat mensen nu medelijden hebben met die arme Marjolein.” Daarom heeft Marjolein ook gewacht met haar project tot ze alles zelf verwerkt had en de storm was gaan liggen. Anders zou woede haar drijfveer geweest zijn, en dat wou ze allerminst. Het moet een positief project worden met een positieve boodschap: #stoppesten