.
News Image

Mario Franco doet betekenis

Mario Franco is bi.


Mario Franco had twee weken terug een belangrijke mededeling te doen: in het programma Ment Op Zondag, het praatprogramma met Herbert Verhaeghe, zou de zanger een onthulling doen over zijn privéleven. Wie de uitzending afgelopen zondag heeft gezien, weet dat de zanger woord heeft gehouden.

Het was best een heftig gesprek dat Mario Franco had met Herbert. In het interview had Mario het ondermeer over zijn zware jeugd, het gemis aan familie en het feit dat hij vroeger zwaar werd gepest omdat hij ‘anders’ was dan de anderen.Dat ‘anders’ zijn profileert Mario nu vooral met zijn muziek. Maar ook zijn privéleven ziet er iets of wat anders uit dan bij de doorsnee Vlaming. “Ik ben al 23 jaar gelukkig getrouwd met Peggy. Samen hebben we vier kinderen. Zij is m’n steun en toeverlaat en is de drijvende kracht achter mijn muziekcarrière,” vertelt Mario. Tot daar gaat de vergelijking met Jan Modaal perfect op.Maar Mario deed nog een onthulling. De Boy George van de Vlaamse showbizz verklaarde ook biseksueel te zijn. “Het is inderdaad zo dat achter elke man een sterke vrouw staat. In mijn geval is dat Peggy. Maar naast Peggy staat ook nog een man. En die man, waarmee ik al vier jaar samen ben, zie ik ook graag,” verklapt Mario. “Ik weet dat dit voor heel wat mensen vreemd zal overkomen maar Peggy en ik zien ons huwelijk ruimer dan man en vrouw zijn. Het is een manier van leven waar wij ons perfect in kunnen vinden.”Mario, Peggy en Mario’s vriend wonen ook met drie onder hetzelfde dak. “Dat werkt prima,” lacht Mario. “Net zoals in een traditioneel gezin zijn ook bij ons waarden als trouw, eerlijkheid en vertrouwen belangrijk,” vervolgt hij.

Mario hoopt met zijn getuigenis een baken te zijn voor mensen en jongeren die worstelen met hun gevoelens rond hun homo of bi-zijn. “Door hierover openlijk te praten wil ik het taboe dat nog steeds rond dit soort onderwerpen hangt, doorbreken. Ook met mijn muziek en mijn videoclips wil ik aantonen dat het niet verkeerd is om te zijn wie je bent; ook als dat betekent dat je anders bent dan de rest. Besef dat je niet alleen staat, dat er nog mensen zijn zoals jij . Leef je eigen leven en voel je daar gelukkig bij,” besluit Mario.


Download onze app voor iOS of Android