.
News Image

Marina Wally: ‘Ze was gestikt in haar speeksel’

“Ik zie haar nog voorover liggen in haar zetel…”


Marina Wally onthult in Dag Allemaal hoe ze getuige was van de dood van haar moeder. Mariëtje overleed thuis in 2012. “Ik zie haar nog voorover liggen in haar zetel,” vertelt Marina stilletjes in het weekblad. “Ze zei nog ‘Marina’, maakte een raar geluid en ik dacht: ‘Het is zover.’ Ze was dood, gestikt in haar speeksel. Ik heb haar nog proberen te reanimeren, maar het is niet gelukt.”



Marina vertelt hoe haar moeder altijd vertelde dat ze in de armen van haar dochter wilde sterven: “Wel, zo is het gebeurd, ze is niet alleen moeten gaan.”



Marina vertelt hoe ze na het overlijden van haar moeder compleet over haar toeren was. “De mug is gekomen en ik wilde papa verwittigen die in rusthuis Bloemenbos zat. Ik stapte naar de auto, maar de huisdokter heeft mij tegengehouden. ‘Ge gaat nu toch niet zelf rijden, Marina!’, zei hij. Ze hebben mij dan naar het rusthuis gebracht.”



Daar moest Marina het trieste nieuws aan haar vader Eddy Wally melden. The Voice of Europe had al aan het gezicht van zijn dochter gezien dat er iets ergs was. Zachtjes is hij toen beginnen huilen. Vier jaar later zou Eddy Wally ook zelf komen te overlijden.


Bio van Marina Wally en Eddy Wally