.
Marilou Mermans
vrijdag 11 november 2022

Marilou Mermans: “Plots had ik een missie in het leven”

Ze werd vaak opgebeld door kijkers

Marilou Mermans staat al 60 jaar op de planken en hoewel het al een tijdje is geleden dat ze meespeelde in ‘Lili en Marleen’, wordt ze nog heel vaak aangesproken over haar rol in die populaire reeks.

“Ik kreeg zelfs telefoons van vtm-kijkers die mij vertelden dat ze hetzelfde hadden meegemaakt met hun kroost. Het leek plots dat ik een missie had in het leven”, lacht ze in Primo.

Het is soms moeilijk te geloven maar Mermans vindt in het acteren niet alleen haar werk, maar ook haar ontspanning. Ze slaat twee vliegen in één klap.

“Het is soms vroeg opstaan en de dagen zijn soms lang, maar ik ontspan mij in mijn werk. Ik heb nooit het gevoel dat ik aan het werken ben. Zelfs niet wanneer ik stress ervaar of me opjaag in een rol. Ik besef dan namelijk dat het luxeproblemen zijn. Het is niet dat het huis dan in brand staat of zo.”

60 jaar op de planken, de tijd vliegt wanneer je plezier hebt, wordt wel eens gezegd. Al mag het allemaal wat trager beginnen gaan. “Waarom lijken de jaren oneerlijk snel voorbij te vliegen eenmaal we volwassen zijn? En waarom vroegen we ons dat als kind nooit af en leek onze zomervakantie eindeloos lang? Ik zit ook al bijna op tram 8, het logische gevolg is dat er mij gegarandeerd minder tijd rest dan ik al achter de kiezen heb.”

Bio van Marilou Mermans