.
Marijn Devalck
woensdag 17 november 2021

Marijn Devalck was ooit misdienaar: “Ik geloofde alles wat men mij zei”

Al is dat nu heel erg veranderd

Marijn Devalck kennen we allemaal als Balthasar Boma uit 'Fc De Kampioenen'. Daarnaast is hij ook actief in de politiek en staat hij nog af en toe in het theater op de planken. Vroeger was Marijn vaak met andere dingen bezig. Zo was hij ooit als kind misdienaar en lid van het kerkkoor.

“Ik ben ooit gelovig geweest. Als jonge knaap zullen ze mij ongetwijfeld heel wat hebben wijsgemaakt. Maar met het ouder worden besefte ik gaandeweg dat zoiets als een god helemaal niet bestond. Ik had bovendien een heel slecht gevoel bij dat katholiek bewegingspatroon”, legt Marijn uit in Primo.

Naarmate Marijn er zich niet langer goed bij voelde om te geloven in God, gaven enkele broeders bij Devalck op school de doorslag. “Kindermishandeling, dat bestond toen nog niet, maar die broeders hadden losse handjes en konden psychologisch iemand compleet breken.”

Ook Marijn werd het slachtoffer van enkele broeders en stopte op zijn veertiende met school, op aanraden van de huisarts. “Ik stopte ermee omdat enkele broeders me pestten en me het leven zuur maakten. Die broeders uitten dat op een gewelddadige manier, maar ook op een mentale manier. Was ik naar school blijven gaan, ik had die leerkrachten zeker iets aangedaan”, aldus Marijn.

Bio van Marijn Devalck

Meer Over:

Marijn Devalck