You are here

Marijn Devalck stopt met acteren

10/07/2013 11:35-

"Zo'n rol is ook verlieslatend."

"Zo'n rol is ook verlieslatend."

Marijn Devalck had vorige week de laatste opname voor de film van F.C. De Kampioenen en heeft de knoop doorgehakt: hij stopt met acteren. Dat vertelt hij deze week in Dag Allemaal. Marijn heeft een goede reden om ermee te kappen. Het brengt me tóch niks op", vertelde de acteur aan het weekblad.

"Zo heb ik heel graag gespeeld in musicals zoals 'Domino' en 'Annie', maar dat ga ik niet meer doen. Want het brengt twee keer niks op. Je moet niet alleen veel te lang wachten op je loon, zo'n rol is ook verlieslatend." Bovendien hebben acteurs lange draaidagen. "Ah, al die uren die je moet vrijhouden om te repeteren, bijvoorbeeld. Intussen kan je niks anders doen, hé. En voor en tijdens een voorstelling verdoe je ook je tijd, 't is veel wachten tot het je beurt is. Nee, ik heb beslist: geen theater of musicals meer."

Marijn heeft een gezonde beslissing genomen maar verdwijnt niet volledig uit de belangstelling. "Om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, zal ik in het weekend blijven zingen. Ik kan geboekt worden met verschillende muziekprogramma's, waaronder ook 'Boma on the Rocks'. Dus Boma helpt me toch nog om te overleven."

Marijn zegt in Dag Allemaal trouwens dat er nooit een tweede film van F.C. De Kampioenen zal komen. "Er is al genoeg aan 'De Kampioenen' getrokken en gesleurd. Dankzij de herhalingen blijven we eeuwig jong, maar in het echt worden we allemaal ouder. Het mag niet zielig worden, hé."