.
Marijn Devalck
woensdag 1 december 2021

Marijn Devalck liep ooit 20.000 euro mis

En dat was niet het enige

Marijn Devalck is al van jongsaf aan bezig met zijn carrière, en dan vooral met zingen. Op zijn vijftiende scoorde hij al zijn eerste hits onder de naam Marino Falco, en dat zou hem een mooi bedrag hebben opgeleverd. Maar toch ging het mis.

“Ik had recht op 870.000 oude Belgische frank, zo ongeveer 20.000 euro, van Sabam. Dat was de opbrengst van mijn auteursrechten van mijn eerste hits, van toen ik vijftien was. Men zei me dat ik dat geld kon laten staan tot ik mijn examen zou doen bij Sabam als auteur-componist. Toen ik achttien was deed ik dat examen en slaagde. Toen ik mijn centen opeiste bleek dat ik geen recht meer had op dat bedrag. Ik had me moeten aansluiten toen ik vijftien was door jaarlijks 1.100 Belgische frank te storten. Dat was dus een misverstand bij mijn platenfirma”, vertelt Marijn aan Prima.

Maar alsof dat nog niet genoeg was, overkwam hem iets gelijkaardig na zijn motorcrash. Na die crash deed hij beroep op zijn verzekering gewaarborgd inkomen, maar werd wandelen gestuurd met 0.00 op basis van verjaring van feiten. Alweer 100.000 euro die Marijn misliep.

Bio van Marijn Devalck

Meer Over:

Marijn Devalck