.
Marijn Devalck
zondag 5 maart 2023

Marijn Devalck: “Hopelijk wordt ons dat toch nog gegund”

Hij vindt het onzin

We kunnen begrijpen dat mensen zich soms eens afvragen in wat voor maatschappij we nu leven. Veel zaken mogen niet meer gezegd worden, uitgezonden worden of mag er niet meer mee gelachen worden.

En nu moeten ook de boeken van Roald Dahl eraan geloven. Die boeken worden herschreven omdat sommige woorden niet meer kunnen. Woorden als ‘dik’ en ‘lelijk’ worden uit de boeken geschrapt en vervangen door een beter alternatief.

Ook de cast en makers van ‘Fc De Kampioenen’ weten wat het is om in een woke-rel terecht te komen. Ook bij hen werden enkele uitzendingen geschrapt omwille van achterhaalde stereotypes of taalgebruik.

Ook Marijn ‘Boma’ Devalck vond het allemaal onzin wat er over die afleveringen werd gezegd. “Dit is allemaal totaal zinloos. Is dit bezigheidstherapie voor mensen die anders hun dagen niet gevuld krijgen”, vraagt hij zich af in Dag Allemaal.

Als het zo blijft doorgaan, dan gaat er steeds meer en meer geschrapt worden en kunnen steeds meer en meer zaken niet meer door de beugel. “Ook Balthasar Bom dreigt zo op een dag gecanceld te worden. Terwijl ik net heel zorgvuldig waakte over zijn taalgebruik. Het moest een soort buikgevoel weergeven, zonder platvloers te zijn. ‘Kittekatoo doen’ bijvoorbeeld, dat heb ik zelf bedacht. Omdat het beter klonk dan ‘poepeke’ doen, en meer geschikt was voor kinderen. Hopelijk wordt ons dat beetje kleur in taalgebruik nog gegund.”

Bio van Marijn Devalck

Meer Over:

Marijn Devalck