.
Marieke Dilles in Thuis
maandag 19 september 2022

Marieke Dilles: “Ik kon niet vanaf nul beginnen”

Ze kende al wat mensen op de set

Je eerste werkdag is altijd een beetje spannend. Je weet niet altijd goed waar je zal terechtkomen en je kan alleen maar hopen dat dat reuzegoed gaat meevallen. Marieke Dilles is niet bij ‘Thuis’ maar ze is alvast met haar gat in de boter gevallen.

Op de set kende ze ook al een aantal mensen. “An Vanderstighelen is een goeie vriendin van mij en ik werkte bij ‘Vermist’ enkele seizoenen samen met Stan Van Samang, heel leuk.”

Maar vraag Marieke niet naar haar kennis over de reeks, want dan zal ze je moeten teleurstellen. “Ik was geen trouwe kijker. Ik bleef wel eens hangen tijdens het rappen, maar ik ben blij dat ik alles over ‘Thuis’ op Wikipedia heb kunnen nalezen”, lacht ze in Tv Familie.

Gelukkig voor Marieke is er ook met haar tegenspelers een klik. Zo ziet ze Raf Jansen, die Dieter speelt, ook een beetje echt als haar grote broer en sprak ze al met Bram Spooren af nog voor hun eerste scène.

“Ik wilde weten hoe hij zijn tv-moeder ziet. Ik kon Vicky niet van nul beginnen creëren, omdat er in ‘Thuis’ al veel over haar is verteld. Daar moest ik rekening mee houden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Marieke Dilles

Meer Over:

Marieke Dilles