.
Marie Verhulst
maandag 8 februari 2021

Marie Verhulst over papa Gert: “dat heeft hem enorm geraakt”

"Papa is lang niet au sérieux genomen. Onderschat geweest, ook."

Marie Verhulst herinnert zich levendig de deelname van papa Gert aan De Slimste Mens ter Wereld in 2014. Eindelijk leerde Vlaanderen haar vader écht kennen. En de mensen keken verbaasd op: dit is dus de échte Gert, klonk het toen.

Vlaanderen leerde ‘Gertje’ plots kennen als iemand die droge moppen tapt in plat Antwerps, niet de eeuwige kindervriend die voortdurend op zijn articulatie en woordgebruik let. “Pas op, hij heeft nooit met die rol geworsteld, maar het was wel een bevrijding toen hij dat harnas meer en meer kon afleggen”, verduidelijkt Marie Verhulst in Dag Allemaal.

“Toen bovendien bleek dat het grote publiek de ‘echte’ Gert heel erg kon appreciëren, heeft hem dat geraakt”, voegt Viktor eraan toe. “Vergeet niet, papa is lang niet au sérieux genomen. Onderschat geweest, ook.”

Maar ondertussen zijn vele generaties opgegroeid met Samson en de Studio 100-figuren ontsproten aan het brein van Gert Verhulst. “Voor hen is hij wel een held. Hij geniet – terecht – van de erkenning die hem te beurt val. Papa is trots op wat hij bereikt heeft en laat dat nu ook zien”, klinkt het volmondig bij Marie en Viktor in Dag Allemaal.