.
News Image

Marianne Faithfull viert 50 jaar As Tears Go By

Marianne Faithfull viert 50 jaar As Tears Go By met concert in Brussel.

Om de vijftigste verjaardag van haar magistrale debuutplaat 'As Tears Go By' te vieren, kondigt Marianne Faithfull de uitgave van een uitzonderlijk boek aan. 'A Life On Records' geeft een prachtig overzicht op het leven van de meest gerespecteerde artiesten van de twintigste eeuw. Het voorwoord van dit unieke œuvre is van de hand van de beroemde Salman Rushdie en Steven Meisel, David Bailey en Anton Corbijn zorgen voor een hoop nooit eerder gepubliceerde weetjes.
En om de festiviteiten rond haar vijftigjarige carrière extra kracht bij te zetten schotelt Marianne ons ook nog eens een splinternieuw album voor! 'Give My Love To London' wordt in september in de winkelrekken verwacht en is tot stand gekomen dankzij de medewerking van Rob Ellis, Flood en geweldige artiesten als Ed Harcourt, Adrian Utley (Portishead), Warren Ellis en Jim Sclavunos (The Bad Seeds). Hoewel Marianne het gros van de song-teksten zelf heeft geschreven, kreeg ze wel ondersteuning van grote talen-ten als Nick Cave, Roger Waters en Tom McRae. Niet te verwonderen dus dat het eindresultaat een parel is!
Marianne Faithfull wordt in 1964 ontdekt door de manager van The Rolling Stones en heeft sindsdien haar groeiend statuut als popicoon steeds alle eer aangedaan. Tot op vandaag inspireert zij het internationale artiestenmilieu met haar muziek, haar indrukwekkend palmares, haar live optredens en haar uitstraling. De ontelbare muzikale samenwerkingen (met David Bowie, The Rolling Stones, Blur, Beck en vele anderen) zijn het ultieme bewijs van de invloed en het ongelooflijke talent dat deze grote dame bezit.
De Belgische fans, die Marianne een bijzonder warm hart toedraagt, worden uiteraard niet over het hoofd gezien bij alle festiviteiten. Ze brengt haar nieuwe nummers en allergrootste hits op 19 november 2014 live in het im-posante kader van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Tickets kan je bestellen via het Paleis voor Schone Kunsten: 02 507 82 00 of www.bozar.be en, via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be

Ticketprijzen (incl. servicekosten): 50 euro - 46 euro - 40 euro

Bio van Marianne Faithfull

Meer Over:

Marianne Faithfull