.
Marianne Devriese
zaterdag 16 april 2022

Marianne Devriese: “Ik merk toch wel een groot verschil”

Ze heeft nog geen spijt

Iets meer dan 8 jaar stond actrice Marianne Devriese op de set als Iris in 'Familie'. Toen ze haar ontslag kreeg sloeg dat bij Marianne eventjes in als een bom. Maar ze bleef niet lang bij de pakken zitten. Amper een maand na haar laatste draaidag stond ze al terug op de set van 'Familie', maar dit keer als regisseur.

“De eerste weken heb ik veel rondgekeken en meegelopen met de andere regisseurs. Daarna heb ik dan restscènes gedraaid en pas op 21 februari, bijna 3 maanden na de start, had ik mijn eerste echte draaidag”, vertelt Marianne in Story.

Devriese is bijzonder blij dat ze de stap heeft gezet. Maar toch merkt ze nog heel veel verschillen tussen zichzelf en regisseurs die effectief de studies hebben gevolgd. “Ik ben veel minder onderlegd dan de gewone regisseurs. Gelukkig kan ik rekenen op een ploeg ervaren cameramensen en assistenten. Van hen leer ik veel en pik ik ook snel op. Je mag ook niet vergeten dat de bazen mij hebben gevraagd. Ze wisten dat ik geen regisseur was, dus ik ga ervan uit dat dat voor hen geen probleem was.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Marianne Devriese

Meer Over:

Marianne Devriese