.
News Image

Mariah Carey stoot Wham! van de troon in top 15 kersthits

Kersthit Mariah Carey meest gedraaid op de radio.


Welke kerstnummers worden in deze periode het vaakst gespeeld op de radio in België? Auteursvereniging Sabam grasduint in de cijfers van vorig jaar. De lijst is gebaseerd op de auteursrechten die Sabam in 2018 heeft verdeeld op basis van het gebruik in 2017. Voor alle duidelijkheid, deze rechten gaan naar de auteurs en componisten, niet naar de uitvoerders.

Op de eerste plaats vinden we niet geheel onverwacht Mariah Carey met haar nummer All I Want for Christmas Is You. Ze stoot daarmee Last Christmas van het Britse popduo Wham! van de troon. Het brons gaat naar de Britse liefdadigheidsgroep Band Aid, met het nummer Do They Know It's Christmas?.

Het eerste Nederlandstalige nummer vinden we op plaats 5: Met Kerst Wil Ik Bij Jou Zijn van de Nederlandse Willeke Alberti, een nummer dat ook al werd gecoverd door Udo. Het eerste Franstalige nummer, La Fille du Père Noël van Jacques Dutronc, staat op plaats 13. Verder vinden we in de top 15 nog heel wat grote kleppers terug, zoals Paul McCartney, Coldplay, Queen, Bryan Adams en Nat King Cole.

Bio van Mariah Carey

Meer Over:

Mariah Carey