.
Margriet Hermans
woensdag 4 januari 2023

Margriet Hermans: “Ze nemen daar rare strategische beslissingen”

Ze snapt er niks van

De voorbije weken zijn er bij de VRT heel wat ontslagen gevallen. Het lijkt wel alsof het merendeel vrouwen zijn en de mannen eraan ontsnappen, maar niets is minder waar. Ook de mannelijke werknemers zagen wel wat ontslagen hun richting uitkomen.

Wie niet hoefden te vrezen voor hun job bij de VRT waren de leidinggevenden. Daar viel geen enkel ontslag. En dat is ook Margriet Hermans niet ontgaan.

“De top zit niet goed! Ze blijven rare strategische beslissingen nemen. Ze blijven maar mensen naar voren schuiven die niet sterk overkomen. Da’s goed voor een quizje, maar je wilt als kijker weleens iets meer. En moet Tom Waes nu echt een exclusiviteitscontract hebben om weer op wereldreis te mogen gaan? Och, hij kan er maar gelukkig mee zijn, het is hem gegund”, zegt Margriet in Dag Allemaal.

Vooral de dure exclusiviteitscontracten van namen als Niels Destadsbader, Tom Waes en enkele anderen zorgden voor wroeging bij het bekend maken van al die ontslagen. Velen vragen zich af of dat wel echt allemaal nodig is.

“Mensen met exclusiviteitscontracten moeten anders worden ingezet. Het zou niet de eerste keer zijn dat ze zo’n populair tv-gezicht wegkopen bij een andere zender om die dan in de doofpot te steken. Na een jaar of twee zeggen ze dan: ‘Je scoort niet meer, buiten!”

Download onze app voor Android of iOS