.
Margriet Hermans
vrijdag 20 januari 2023

Margriet Hermans wou emigreren naar het buitenland

Vandaag veel meer opties dan vroeger

Met haar opleiding regentes Frans, geschiedenis en Engels kon Margriet Hermans niet meteen in het buitenland terecht om te werken. “Je kan met je diploma vandaag eigenlijk alle kanten uit en er zijn veel meer studiemogelijkheden dan vroeger. In mijn tijd waren er veel minder opties”, onthult Margriet Hermans aan Primo.

Ze wou dan ook emigreren naar het buitenland. De eerste keer naar Australië, de tweede keer naar Amerika en tenslotte naar Zuid-Afrika.

“Ik had een oom die consul was en in Kaapstad woonde. Mijn tante zei altijd: ‘Kom naar hier, er zijn hier tal van mogelijkheden.’ Maar ik had toen net een job in het onderwijs gevonden, en ik was zodanig geëngageerd met verschillende dingen bezig, dat ik het uiteindelijk toch niet gedaan heb”, onthult Margriet.

In België zag ze weinig toekomst. Toch is ze uiteindelijk hier gebleven en heeft ze er nog altijd geen spijt van. Het lesgeven is dan ook iets wat Margriet enorm mist.

“Tja, ik doe dat gewoon graag. Tijdens corona, toen ze een tekort hadden aan leraars, heb ik me echt moeten inhouden om me geen kandidaat te stellen”, aldus Margriet Hermans in Primo.

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans