.
Margriet Hermans
zaterdag 13 april 2024

Margriet Hermans: “Wij zullen een open brief schrijven aan de VRT”

Ze zijn niet akkoord

Vorige zomer was elke Vlaamse artiest nog laaiend enthousiast met programma’s als ‘Zomerhit’ en ‘Tien Om Te Zien’. Dit jaar is die euforie al een heel pak minder groot. Door de drukke sportzomer die in het verschiet ligt, moet de Vlaamse muziek wijken. En dat vinden de Vlaamse artiesten heel jammer.

Bij ‘Tien Om Te Zien’ staan er dit jaar dan wel niet minder opnames gepland, maar wel minder opnamedagen. Alle opnamedagen vinden plaats tussen 15 en 25 juli, en dat is geen goed nieuws voor wie later deze zomer een single wil uitbrengen en promoten.

Bij Zomerhit is het dan nog een beetje erger. In tegenstelling tot de 6 shows die ze vorig jaar hadden, blijven er daar maar 2 van overeind, schrijft Dag Allemaal.

“Dit is een catastrofe, echt een gemiste kans. Ik had een vergadering met Michel Follet die voorzitter is van VLAPO. We gaan de VRT in een open brief laten weten dat wij ten zeerste betreuren dat er maar drie afleveringen van 'Zomerhit' zullen zijn. We weten dat het budgettair moeilijk ligt voor de VRT, zeker met die sportzomer en dure uitzendrechten. Maar dat wij muzikanten weer het slachtoffer zijn, vinden we heel erg. Spijtig dat alles weer voor de sport moet wijken, want muziek is toch zo belangrijk, zeker in de zomer op feesten en evenementen.'”

Bio van Margriet Hermans