.
Margriet Hermans
zondag 8 januari 2023

Margriet Hermans: “Waarom denk je dat ik heb gewonnen”

Zij stemden voor haar

De voorbije weken is er al heel wat geschreven over de ontslagen bij VRT. Heel wat mensen hebben hun ontslag gekregen en hoeven niet meer terug te keren. En dat wekt toch wat vragen op bij heel wat Vlamingen, waaronder ook Margriet Hermans.

“Ik vraag me echt af waar Radio2 mee bezig is. Laat die 50-plussers toch mee blijven draaien. Geef iemand als Anja Daems eens een fatsoenlijke rol! Ik moet wel zeggen: Radio2 draait tenminste nog Nederlandstalige muziek, chapeau en dank u wel! Al de anderen doen niets. Maar per se willen verjongen… Waarom denk je dat ik Zomerhit heb gewonnen”, zegt ze in Dag Allemaal.

Dat zou wel eens een goede verklaring kunnen zijn waarom Margriet inderdaad heeft gewonnen. Niet alleen is het een ontzettend goed nummer, ook de 50-plussers zijn blij dat eens iemand ouder nog een kans maakt om te winnen.

“Die 50-plussers, dat is mijn publiek en hét publiek van Radio2. Al die jongelui luisteren niet naar Radio 2, hoor. Al die ouderen moeten niet weten van die schelle jonge stemmen van die zangeresjes die allemaal hun hits bij dezelfde Nederlandse componisten en producers halen. Het klinkt allemaal hetzelfde.”

Toch wil Margriet vooral positief blijven. “Ik ben dankbaar dat mijn carrière dit jaar zo’n boost heeft gekregen.”