.
Margriet Hermans
woensdag 11 mei 2022

Margriet Hermans: “Toen is alles veranderd”

"Ik heb een tijdje heel diep gezeten", aldus Margriet

Wie naar het afgelopen seizoen van 'Liefde voor Muziek' keek, had ongetwijfeld wel een favoriete deelnemer. Tegen haar eigen verwachtingen in, bleek de 68-jarige Margriet Hermans dat voor veel mensen te zijn. De goedgeluimde zangeres en presentatrice blies menig huiskamer omver met haar dynamische prestaties. Naar aanleiding daarvan werd ze geïnterviewd over haar carrière door Nu, een weekendbijlage van Het Nieuwsblad.

We leerden haar kennen als een gezellige flapuit met een aanstekelijke bulderlach, maar het leven van Margriet was niet altijd rozengeur en maneschijn. “Ik ben op mijn 14de tot het besef gekomen dat ik kon zingen”, zegt ze daarover. “Ik wou dolgraag beroemd worden, maar wist dat ik mijn figuur niet mee had.”

“Als ik ergens binnen kwam en ik bevond me in groep, maakte ik indruk door mijn forse persoonlijkheid. Je kon moeilijk naast me kijken. Ik wist heel goed wat ik wilde”, aldus Margriet. “Maar de druk van de buitenwereld was groot en mijn rebelse karakter liet me niet toe me daaraan te comformeren.”

Margriet kreeg vervolgens een zware depressie. “Ik zat heel diep. Ik was toen ook nog maar 29 jaar oud. Ik heb me toen voorgenomen te doen wat ik zelf zelf graag wilde, en niet wat de wereld van me verwachtte. Ik zei mijn vastbenoemde job in het onderwijs op en richtte me volop op mijn zangcarrière. Toen is alles veranderd. Ik was een nieuwe vrouw”, zegt ze besluitvol.

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans