.
Margriet Hermans
donderdag 30 november 2023

Margriet Hermans: “Ik wist dat ik capaciteiten had”

Toch kreeg ze een burn-out

In ‘Mijn Eerste Reis’ op VRT 1 neemt Margriet Hermans ons mee naar Madrid. Ze trok naar de Spaanse stad nadat het in Vlaanderen allemaal niet zo lekker liep. Ze zat toen ook aan het einde van een burn-out en kreeg de raad van de dokter om opnieuw te gaan studeren.

“Gewoon om aan mezelf te bewijzen dat ik iets kon. Ik gaf les Frans en Engels en een nieuwe taal onder de knie krijgen leek me wel een uitdaging. Het oorspronkelijke plan was om dat samen met een vriendin zes weken te doen, in Spanje, maar het werd bijna een halfjaar. We hebben ontzettend snel Spaans geleerd en onze kennis van de Franse grammatica bleek daarbij een groot voordeel te zijn”, legt ze uit in Story.

Margriet en haar vriendin werden al snel de primussen van de klas en het geleerde Spaans is haar later ook nog van pas gekomen.

Maar een burn-out, het is zwaar en lastig. En het is niet evident voor een jonge vrouw om om te gaan met een burn-out.

“Er lagen verschillende factoren aan de basis. Als jonge vrouw heb je soms heel andere verwachtingen van het leven dan waar het uiteindelijk blijkt op uit te draaien. Soms kan je je eigen verwachtingen helemaal niet inlossen. En soms krijg je, zo vaak en op verschillende terreinen, het deksel op de neus. Natuurlijk doet dat geen goed aan je zelfbeeld en ga je aan jezelf twijfelen. Misschien klinkt het wat pretentieus, maar ik wist van mezelf dat ik capaciteiten had. Maar niemand zag dat, nooit en nergens. Onzichtbaar zijn is het ergste wat er is, denk ik. Op een bepaald moment was ik het geloof in mezelf helemaal kwijt.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans