.
Margriet Hermans
donderdag 19 mei 2022

Margriet Hermans: “Ik was de vraag 'ah, zing jij nog?' meer dan beu”

"Dat is nu gelukkig verleden tijd”"

Ze leek al even vergeten te zijn als zangeres, maar daar kwam dit voorjaar verandering in. Na haar passage in het populaire tv-programma 'Liefde voor Muziek' is zangvogel Margriet Hermans weer helemaal terug. Daar is ze uitermate blij om. Ze vertelt meer over haar herwonnen succes in Primo.

Door een politieke zijsprong te maken, verdrong ze destijds haar muzikale ambitie naar de achtergrond. Dat was eigenlijk tegen haar eigen zin, want zingen is steeds een belangrijk onderdeel van Margriet's leven geweest. Het hielp haar in tijden dat ze het op persoonlijk gebied moeilijker had.

Omdat ze indertijd koos om zich als politica te engageren, schoot er niet veel tijd meer over om nieuwe nummers aan haar repertoire toe te voegen. En als je niets meer uitbrengt als artiest, verdwijn je al snel naar de achtergrond. Daardoor kreeg ze soms vragen die lastig voor haar waren.

Ze is tevreden dat ze door haar deelname aan het muziekprogramma opnieuw als zangeres in de schijnwerpers staat, en niet als presentatrice of als politica.

“Ik ben vooral blij dat het eindelijk eens om mijn muziek draait. Want de voorbije jaren werd ik gevraagd voor panels allerhande. ‘Ah, zing jij nog’, kreeg ik geregeld op mijn bord. Dat is nu gelukkig verleden tijd”, zegt een tevreden Margriet.

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans