.
Margriet Hermans
zondag 22 januari 2023

Margriet Hermans: “Ik heb jou liever dan die ellende”

Ze spoort hem aan tot een controle

Het initiatief van Niels Destadsbader en Dieter Coppens om uit de kleren te gaan voor ‘Kom Op Tegen Kanker’ was heel mooi en heeft heel wat losgemaakt in Vlaanderen. Vooral bij mannelijk Vlaanderen dan toch. En dat was exact de bedoeling van hun opzet.

“Hoedje af voor die strippers. Want prostaat-en teelbalkanker sparen niks of niemand. Ik ken een jonge gast van nog geen 20 bij ons in Turnhout die met zaadbalkanker te maken kreeg. Ocharme dat ventje. En ook zijn ouders waren helemaal over hun toeren. Gelukkig werd de ziekte tijdig ontdekt en hebben ze er iets aan kunnen doen”, zegt Margriet Hermans in Tv Familie.

Margriet vindt het erg belangrijk dat niet alleen de mannen zich gewaar zijn van de gevaren, maar dat ook de partners van de mannen hun man erop wijzen om zich af en toe te laten controleren.

“Ik heb jou liever dan die ellende’ is een goede zin om je partner te overtuigen. Maar daarom luisteren die mannen nog niet, hé. Ook mijn echtgenoot moet ik soms achter zijn veren zitten om eindelijk eens langs te gaan bij de dokter. Ik kan toch moeilijk de ambulance op hem afsturen wanneer hij een verkoudheid heeft.”

Gelukkig voor Margriet laat Frank zich regelmatig controleren en heeft hij daar de moed voor. “Ik begrijp niet dat de Vlaamse overheid voor prostaatkanker geen breed bevolkingsonderzoek organiseert voor mannen. Er worden ondertussen stappen in de goeie richting gezet, maar we zijn er nog lang niet.”