.
Margriet Hermans
zondag 26 november 2023

Margriet Hermans: “Ik had heel andere ambities dan zingen”

Ook al had ze talent

Toen Margriet Hermans begon mee te zingen in het kerkkoor in Turnhout als ze 8 was, had ze nooit durven dromen dat muziek zestig jaar later nog altijd een belangrijk deel van haar leven zou uitmaken.

De zangeres wist dat ze talent had om te zingen en was altijd heel erg blij met de complimenten die ze kreeg. Maar het leek haar compleet uitgesloten met haar uiterlijk en fysiek.

“Dat was echt de ver-van-mijn-bedshow. Ik had ook andere ambities. Ik wilde veearts worden, of in het Krugerpark in Zuid-Afrika het wildbestand beschermen. Ik wou vooral in het buitenland aan de slag. Ook een toeristenbus besturen leek me wel wat”, zegt Margriet in Story.

Maar ook die droom kwam niet uit. Margriet kwam terecht in een Vlaamse klas en zou uiteindelijk zo’n tien jaar in het onderwijs staan.

“Maar ik had op dat moment, in 1979, overdag geen opdrachten en heb toen de stap gezet om te vertrekken naar Spanje. Ik was hier met niets nog in orde, niet met stempelen, niet met de mutualiteit. Ik heb in Spanje mijn spaarcenten opgeleefd. En dat waren er echt niet veel, geloof me. Ik heb er een halfjaar op een camping gewoond. Ik had een heel bescheiden levensstijl en kon me echt geen excentrieke uitspattingen veroorloven.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans