.
Margriet Hermans en Frank
zaterdag 14 mei 2022

Margriet Hermans: “Dat hou je niet vol!”

"Toen ik jong was, had de wereld andere verwachtingen voor mij dan ikzelf"

We konden het afgelopen seizoen van 'Liefde voor Muziek' opnieuw genieten van de podiumprestaties van Margriet Hermans, die ondertussen 68 is geworden. De zangeres en presentatrice verbaasde menig kijker met haar dynamisch stemgeluid. Ze is doorheen de jaren steeds trouw aan zichzelf gebleven. Daarover vertelt ze meer in Nu, een weekendbijlage van Het Nieuwsblad.

Margriet leed op haar 29ste aan een zware depressie. “Toen ik jong was, had de wereld andere verwachtingen voor mij dan ikzelf. Ik wou zangeres worden, maar mijn uiterlijk speelde me parten. Dat heeft me toen door een diep dal gesleurd, waar ik gelukkig terug uit gekropen ben”, vertelt ze daarover.

“Iets waar ik nooit moeite mee gehad heb, is zelfvertrouwen. Ik sta nogal ferm in het leven. Mijn lach, die volgens sommigen nogal luid is, is daar een voorbeeld van. Ik geneer me niet snel”, aldus Margriet.

Dat positivisme is een belangrijke peiler in haar leven. “Ik bijt me nog steeds vast in het leven en haal er alles uit wat mogelijk is. Ik ben wie ik ben en ben daar tevreden mee. Ik heb me nooit anders willen voordoen, want dat hou je toch niet vol. Ik ben altijd eerlijk tegen mezelf en wind zelden doekjes rond iets. What you see, is what you get”, besluit ze daarover.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans