.
Margriet Hermans
woensdag 1 maart 2023

Margriet Hermans: “Daardoor ga ik me echt niet beter voelen”

Ze vindt het allemaal maar onzin

Onlangs werd geschreven dat de boeken van Roald Dahl zouden herschreven worden om bepaalde woorden zoals ‘dik’ en ‘lelijk’ te vervangen door betere, minder pijnlijke alternatieven. Iets waar heel wat BV’s het niet eens mee zijn.

“Wat een zever is me dat. Het internet staat vol woorden die nog veel lelijker zijn. Ik weet dat sommige dingen gevoelig liggen, maar je moet leren je daar weerbaar tegen op te stellen. Als we allemaal doetjes gaan kweken, waar gaan we dan naartoe”, zegt Margriet in Dag Allemaal.

Margriet vindt het niet kunnen dat die woorden worden geschrapt en vervangen en vraagt zich af hoe ver we daarin nog kunnen gaan.

“Op den duur kan je alles gaan verbieden! Die wokers bereiken door hun arrogantie net het tegenovergestelde van wat ze willen beogen. Door de taal te willen manipuleren creëren ze een intolerante maatschappij, allemaal mensen met lange tenen.”

Margriet weet wat het is om te horen te krijgen dat je ‘dik’ bent. Zij kreeg vroeger vaak de stempel van ‘Margriet de dikke’ “Dat was ook gewoon zo, hé. Door te zeggen dat ik ‘enorm’ ben, ga ik me echt niet beter voelen, hoor. Dan hoor ik liever ‘gezellig’. ‘Dik’ klinkt misschien ruw, maar wat ga je anders zeggen?”

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans