.
Marco Borsato
zaterdag 26 oktober 2019

Marco Borsato boos op weekblad

‘Dit was niet netjes’.


Enkele weken geleden onthulde het Nederlandse blad Privé de affaire die Marco Borsato met de Nederlandse pianiste Iris Hond heeft gehad. Het weekblad schreef dat de affaire tien jaar geleden begon en nog niet zo heel lang geleden beëindigd werd. Vrijdagavond vertelde de zanger voor het eerst – en in het bijzijn van zijn vrouw Leontine – over het verhaal in de Nederlandse talkshow ‘Beau’.

Het weekblad had één week voor het nieuws werd gepubliceerd met het management van Marco Borsato contact opgenomen. Omdat het over iets in de privésfeer ging, wou Marco eigenlijk niet reageren. Maar omdat het verhaal voor een deel wél waar was, besloot Marco toch te reageren. Helaas gebruikte het weekblad slechts een deel van zijn officiële mededeling – iets wat Marco Borsaot omschrijft als ‘niet netjes’ - en daardoor kwamen bepaalde zaken anders over dan ze in Privé werden afgedrukt. Omdat voorkomen vaak beter is dan genezen, zette Marco Borsato zijn reactie op het verhaal integraal op zijn sociale media.



De zanger gaf toe dat zijn huwelijk door een diep dal was gegaan. “Wij hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat het faillissement destijds niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk een zware wissel op ons heeft getrokken”. Maar de zanger gaf ook toe niet altijd trouw te zijn geweest. “In die tijd, inmiddels zo’n tien jaar geleden, is er inderdaad een vriendschap geweest die verder ging dan ik had voorzien. Deze situatie was echter van zeer korte duur”, beklemtoonde Marco Borsato. Bij het weekblad Privé zijn ze ervan overtuigd dat Marco Borsato zijn overspel pas een maand geleden aan zijn vrouw heeft opgebiecht én dat zijn affaire 7 jaar duurde.



Marco mag dan wel een affaire gehad hebben, zijn vrouw Leontine en hij zijn nog steeds samen en daar is volgens de Nederlandse zanger een goede reden voor: “Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit”.

Het hele gebeuren lokte uiteraard heel wat reacties los, niet op z’n minst op de sociale media. Borsato vertelde bij ‘Beau’ dat het er meer dan 3.000 zijn geworden, 99% daarvan waren bijzonder positief. “Niet dat die mensen goedkeuren wat ik heb gedaan, wel dat het een zaak is tussen mijn vrouw en mij”, besluit Marco Borsato.