Marcelo Ballardin: “Vroeger was ik een echte pitbull”
Een job als sterrenchef valt niet te onderschatten. Je moet er veel voor opgeven en echt rijk word je er ook niet meteen van. Bovendien moet je echt elke dag het beste van jezelf geven in de keuken.
“Ik ga veel fitnessen. Zo blijf ik niet alleen fit, ik krijg er ook energie van. Ook mijn personeel houdt me jong. Zij zijn minstens tien jaar jonger dan ik, waardoor ik de oudste ben in de keuken. Al voel ik me niet zo, hun motivatie en passie vind ik heel aanstekelijk”, zegt hij in Story.
Marcelo is al jaren chef in zijn eigen restaurant in Gent. Maar weinigen kunnen zich voorstellen hoe Marcelo is als chef in de keuken.
“Vroeger was ik een echte pitbull, maar de laatste jaren ben ik rustiger en begripvoller geworden. Al blijf ik wel hard, denk ik. Als iets niet goed is of het staat me niet aan, zal je het geweten hebben. Ik heb het hart op de tong.”